TARİHÇEMİZ

13.07.2021 340

Okulumuz Kozan Kız Meslek Lisesi 1975-1976 Eğitim - Öğretim Yılında Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak Kozan Hacıuşağı mahallesi Kadirli caddesi No:74´de mülkiyeti maliye hazinesine ait olan ve daha önce Kozan Devlet Hastanesi olarak faaliyet gösteren binada Eğitim-Öğretime başlamıştır.

Okulumuz Eğitim - Öğretime açılışından bu yana;

Giyim, Resim, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Aile Ekonomisi ve Beslenme, Nakış, El Sanatları ve Çiçek, Hazır Giyim, Tekstil Konfeksiyon ve El Sanatları Teknolojisi Alanlarında Öğrenci mezun etmiştir. Uygulama Anaokulu ile 3-6 yaş arası çocuklara eğitim vererek Okulöncesi eğitimde İlçemiz bünyesinde öncülük yapmıştır. Döner Sermaye İşletmesi ile faaliyetlerine devam etmektedir. Okulumuz bünyesinde ayrıca Pratik Kız Sanat Okulu bulunmaktadır. Her yaş ve tahsil grubundaki bayanlarımıza Eğitim-Öğretim hizmetlerini sunmaktadır. 1990-1991 Eğitim-Öğretim yılında LİMME Projesi başlamış ve lise mezunu genç kızlarımıza Meslek Eğitimi vererek Meslek Lisesi Diploması sahibi yapmıştır. Bu yolla öğrencilerimiz ÖSS´de meslek alanlarına yönelme imkanı bulmuştur. 4702 Sayılı Kanunla Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından mezun olan öğrencilerin bitirdikleri programın devamı niteliğinde Meslek Yüksek Okullarına sınavsız olarak yerleştirilip belli bir oranda Lisans programlarına dikey geçiş yapmaları sağlanmıştır.